Културни програми Градскe библиотекe у Новом Саду током пандемије ковидa-19

Аутори

  • Весна Р. Живковић Novi Sad City Library

##plugins.pubIds.doi.readerDisplayName##:

https://doi.org/10.18485/bibliotekar.2020.62.2.8

Кључне речи:

пандемија ковида-19, библиотечки радници, Градска библиотека у Новом Саду, онлајн садржаји, писци, књиге, књижевни критичари, улога библиотека

Сажетак

Пандемија заразне болести ковид-19 проузроковала је значајне промене у готово свим делатностима, па тако и у библиотечко-информационој. Библиотечки радници су се брзо и успешно прилагодили новим начинима рада и функционисања, настојећи да корисници њихових услуга што мање осете новонастале неповољне околности. Запослени у Градској библиотеци у Новом Саду су, адекватно ситуацији, припремили разноврсне и богате онлајн садржаје, а овај рад је усмерен на акције које је реализовало Одељење за културне програме: – „ПИСЦИ КОД ВАС”, у којој су, путем видео-снимака, учествовали наши познати писци читајући одломке из својих дела. – „МОЖДА ВАМ ЈЕ ПОЗНАТО...” – рубрика која садржи интересантне и мало познате податке из биографија славних књижевника. – „КЊИГЕ, ПОНОВО!”, у оквиру које су књижевни критичари и теоретичари препоручивали књиге, уз кратку рецензију. Закључак овог рада је да је пандемија ковида-19 отворила нова питања, уз већ постојећа, о улози и значају библиотека у будућности.

Референце

Dragićević Šešić, Milena i Branimir Stojković. Kultura – menadžment, animacija, marketing. Beograd: Clio, 1996.

Kolber, Fransoa. Marketing u kulturi i umetnosti. Beograd: Clio, 2010.

Vraneš, Aleksandra, Ljiljana Marković i Jasna Janićijević. Etičnost u nauci i kulturi. Beograd: Filološki fakultet, 2009. (na ćirilici)

Vučković, Željko. Estetika i kultura medija. Novi Sad: Cekom books, 2007.

##submission.downloads##

Објављено

2022-03-10