Допринос Милице Војиновић развоју библиотекарства као професије у Србији - Стошић, Анђела (Библиотекар: часопис за теорију и праксу библиотекарства, 2022)
Текст први пут доноси целовиту професионалну биографију Милице Војиновић (1895–1990), чији се допринос огледа у оснивању Друштва југословенских библиотекара (1931–1940) и обављању функције секретара тог друштва; у покушајима уређења библиотечке делатности током Другог светског рата кроз припремање нацрта за Библиотекарски течај (1942–1944) и Упутстава за рад средњошколских књижница (1943); у држању курсева младим кадровима за време и након рата, управљању Одсеком за библиотеке при Министарству просвете (1946–1947), учешћу у оснивању Друштва библиотекара НР Србије, уређивању часописа Библиотекар (1948–1960), вођењу Секције за масовне књижнице Друштва библиотекара НР Србије, те управљању Библиотечким центром среза Београд (1955–1959). Рад се темељи на богатој архивској грађи и умногоме скромнијим објављеним изворима, а оцењује да је Милица Војиновић имала изузетно значајну улогу у изградњи библиотекарства као професије у Србији.