Библиотека Музеја позоришне уметности Србије у Београду од оснивања до данас - Стојановић, Оља (Библиотекар: часопис за теорију и праксу библиотекарства, 2022)
Овај рад посвећен је Библиотеци Музеја позоришне уметности Србије у Београду с циљем представљања историјског развоја Библиотеке, почев од 1952. године, када се први пут помиње као Одељење Библиотеке, Хемеротеке и Позоришне библиографије, па све до формирања савременог одељења под називом Библиотека, Хемеротека и Дитигална колекција. Читаоцу се представља организација рада Музеја, с посебним освртом на дефинисане послове у Библиотеци који се спроводе кроз рад са корисницима, прикупљањем, проучавањем и чувањем материјала драгоценог за историју и развој позоришне уметности у Србији. Рад омогућава драгоцену интроспекцију у фонд Библиотеке, који броји преко 9.000 јединица монографских, као и преко 200 наслова серијских публикација, али се бави и проблемом недостатка простора и неадекватним условима за рад, када је реч о раду са корисницима у простору Библиотеке. Такође, разматра пројекат дигитализације фондова Музеја позоришне уметности Србије који је покренут почетком 2008. године у циљу пружања информационих услуга корисницима ван просторија Музеја. Завршни део рада наглашава приоритете у раду Библиотеке и промовише активности у предстојећем периоду.