Културно-образовни програми за особе са инвалидитетом у Библиотеци града Београда - Неђић, Марина (Библиотекар: часопис за теорију и праксу библиотекарства, 2022)
Особе са инвалидитетом су искључене, потпуно или делимично, из друштвеног система и у будућности треба радити на њиховој интеграцији у друштво. Циљ рада је представљање програмске активности намењене особама са инвалидитетом, у мрежи библиотека које се налaзе у саставу Библиотеке града Београда, као пример добре библиотечке праксе, иновативни и квалитетни начин рада са корисницима, а пре свега истицање да култура није луксуз него стварна потреба особа са инвалидитетом. Програми намењени овој групацији становништва немају само културну него и хуману и социјалну димензију, јер њиховим организовањем библиотека помаже да се особе са инвалидитетом успешно интегришу у друштво.