Обавезни примерак у универзитетским библиотекама - Васиљевић, Наташа (Библиотекар: часопис за теорију и праксу библиотекарства, 2022)
Рад се бави прошлогодишњим изменама Закона о обавезном примерку који, у складу са њима, од издавача захтева доставу једног академског примерка Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић” у Београду. Први део је посвећен прегледу актуелне законске регулативе и практичног присуства обавезног примерка у европским универзитетским библиотекама. После анализе законских решења која су предложена пре шест година и оних која су усвојена 2016, представљени су први резултати примене Закона, уз назначавање будућих могућих развојних праваца.